Morfars 70 års tårtor!

Publicerad 2012-11-30 07:53:24 i födelsedagstårtor,

 
Gav dessa tårtor till min kära morfar på hans 70 års dag! Festen var i 50 tals tema, därav de halva LP skivorna runt omkring. Bilderna är oblat som jag tryckt på marsipan, busenkelt! Tårtorna består av chokladbottnar, mörk choklad ganache och lemoncurd.

Picknick i vinterhagen

Publicerad 2012-11-27 18:27:00 i födelsedagstårtor,

Denna tårta gjorde jag i veckan till min kära arbetskamrat som älskar lussekatter, kaffe, coca cola & hästar!
Ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén.
 
 
.
 
 

Min födelsedagstårta!

Publicerad 2012-11-25 14:36:52 i födelsedagstårtor,

Igår bjöd jag på denna choklad dröm bestående av choklad bottnar (som jag har köpt färdiga för första gången, skäms.. men tiden fanns helt enkelt inte), vit choklad ganache, mörk choklad ganache & lemon curd. Den är spacklad med en choklad smörkräm och täckt med marsipan. Dekorationerna är gjorda av sockerpasta.
 
 
 

Chocolate chip whoopies med salty peanut butter frosting

Publicerad 2012-11-21 08:00:00 i småkakor,

En liten whoopie som tagit min familj med storm!
Receptet är taget från Leila Lindholm som jag bara justerat lite grann.
 
 
 
Chocolate chip whoopies med salty peanut butter frosting
Receptet ger ca 40 stycken whoopies.
 
Chocolate chip cookies
100g smör, mjukt
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2.25 dl vetemjöl
0.5 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen ingefära
100 g mörk kvalitetschoklad 70 %

Salty peanut butter frosting
1 dl jordnötssmör, mjukt
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g Philadelphiaost
1 msk varmt kaffe
  1. Chocolate chip cookies Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa smör, strösocker och sirap krämigt
  3.  Blanda vetemjöl, bikarbonat, vaniljsocker och malen ingefära och vänd ner det i smeten.
  4. Knåda försiktigt in grovt hackad choklad i degen (jag brukar använda färdiga chips/pellets).
  5. Rulla degen till små bollar och lägg dem med jämna mellanrum på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
  6. Grädda kakorna gyllene i mitten av ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna.
 
  1. Salty peanut butter frosting Rör jordnötssmör, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Tillsätt kaffe och vispa frostingen krämig med elvisp.
  3. Lägg ihop kakorna till whoopies med frosting emellan.

Svärmors varma smörgåstårta!

Publicerad 2012-11-20 12:05:00 i mat,

Vi bjöd även på lite varm smörgåstårta till middag på kalaset och näst intill alla ville ha receptet så självklart delar jag med mig av det!
Receptet kommer från min svärmor som skickade med mig det i flytten hemifrån då det är hennes sons absoluta favorit mat. Sen dess har det lagats många gånger med glada miner här hemma!
Snabbt lätt och gott!
 
 
 
 
Svärmors varma smörgåstårta
6 stycken hönökakor
6 dl créme fraiche
3 paket bacon
1 purjolök
1,5 liten burk skivade champinjoner
Smör att bre kakorna med
Tomat till garnering
Ost till garnering
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Stek bacon, champinjoner och den hackade purjolöken.
3. Ta av pannan från plattan och häll över creme fraichen, blanda.
4. Bre kakorna med smör och lägg sedan ihop det första lagret till en cirkel.
5. Bre ut hälften av creme fraiche röran och bygg sedan det andra lagret likadant.
6. Det sista lagret brer du också med smör sedan lägger du på tomat och täcker tårtans lock och sidor med ost.
7. Grädda tårtan i ca 20 minuter tills den fått lite guldbrun färg.
 
 

Dessert table

Publicerad 2012-11-20 08:10:50 i övriga bakverk,

Här har vi äntligen dessert bordet från helgen som jag komponerat ihop!
En riktig rosa fluffig dröm.
Mammsen & mina underbara småsyskon hjälpte till med kokosbollar, kardemumma bullar & nougatrutor!
 
 
 
 På bordet hittar vi kanelfjärilar, brysselkex, mini donuts, pepparkakstårta, peanut chocolate chip cookies, kokosbollar, mini cupcakes, nougatrutor, schackrutor och chokladsnittar med apelsin och vit choklad!
 
 
 
 
 

Modellering

Publicerad 2012-11-19 20:24:26 i födelsedagstårtor,

Idag var det bara lite modellering som gjordes i köket idag! En av alla figurer var en polle. Nöjd för att vara min första polle men detta ska vi jobba på!


Gris tårta

Publicerad 2012-11-16 09:50:12 i födelsedagstårtor,

Idag fyller min älskade lillasyster 10 hela år! Vi firar med denna tårta som jag mixtra ihop igår! Den består av pepparkaksbottnar, Philadelphiaglass kräm och en kola smörkräm. Lägger ut recepten sen för nu ska jag på kalas!

Mini-donuts

Publicerad 2012-11-15 19:51:00 i övriga bakverk,

Dessa små underbara mini-donuts skapades i mitt kök idag.
Blev lite småkär, dom är inte bara söta utan också väldigt goda!
 
 
Jag invigde min mini-donuts panna som jag klickade hem från tårtdecor för ett tag sen. Här hittar du pannan.
Receptet hämtade jag hos Bli min jäst som översatte det amerikanska receptet på förpackningen.
 

Mini-donuts (ca 40 stycken)
2,5 dl mjöl
1,2 dl socker
1 1/4 tsk bakpulver
1/8 tsk malen muskotnöt (jag hade i 2 tsk vanilsocker istället, valfritt)
3/4 tsk salt
1,2 dl mjölk med lite citron i
1 ägg, lättvispat
1 ½ msk smör, smält 

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 218 grader.
Smörj formen med olja. Om du inte har en sån här form funkar det säkert bra med en vanlig muffinsfor.

Sikta mjöl, socker, bakpulver, salt och ev. muskotnöt i en skål. Jag hade inte muskot hemma så jag uteslöt det.

Häll upp mjölken i en liten skål och häll på lite citron, ca en tesked. Rör om. Det ersätter buttermilk som det egentligen ska vara i receptet.

Tillsätt mjölken, ägget och det smälta smöret och ha ev i någon essens.

Rör ihop tills allt bara är blandat.

Fyll formarna lite mindre än till hälften.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 4-6 minuter, när de är klara ska man kunna peta på dem och de ska åka tillbaka direkt (så det inte blir något märke i donuten från där man petat).

Låt de svalna några minuter innan man kan ta ut dem ur formen.

Sen gör man om proceduren med att smörja formen med olja och klicka i smet.

 

 

Jag valde att sedan doppa dem i smält candy melts, men självklart kan man även dekorera dem med glasyr eller choklad! Fantasin har inga gränser!

Pepparkaksbotten!

Publicerad 2012-11-15 18:23:00 i tårtbottnar,

Idag har jag bland annat bakat pepparkaksbottnar till morgondagens tårta!
Receptet har jag komponerat ihop själv utefter "lika delar" principen.
 
 
Emmas pepparkaksbotten
Jag bakade ett botten lager för sig i en form på 24 cm i diameter.
 
- 3 stora ägg
- 1 tsk bakpulver
- 3 tsk pepparkakskryddblandning
- Socker
- Vetemjöl
- Potatismjöl
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram tre stycken lika stora glas och knäck i äggen i glas 1.
Fyll upp med socker i glas 2 till samma nivå som äggen i glas 1.
Fyll upp med 1/3 potatismjöl och resten vetemjöl till samma nivå som de andra glasen.
 
Vispa ägg och socker ordentligt och pösigt.
Blanda i pepparkakskryddan och bakpulvret i mjölblandningen.
Sikta sedan ner mjölblandningen  i äggblandningen och rör försiktigt med stora luftiga tag.
 
Pensla formen med lite olja.
Klipp ut en rundel i bakplåtspapper i samma storlek som formens botten och lägg den i botten på formen.
Grädda bottnen i 25 minuter.
Låt svalna lite grann innan du avlägsnar formen.
 

Bamse tårta

Publicerad 2012-11-15 13:29:18 i födelsedagstårtor,

Bamse & skalman tog en liten picknick på en av mina tårtor!
Självklart hade de med sig prinsesstårta, dunderhonung och farmors köttbullar. Skalman kom även ihåg att ta med sig sin mat & sov klocka!
 
 
 
Alla figurer och lock är i marsipan!

Hästtårta

Publicerad 2012-11-14 17:12:00 i födelsedagstårtor,

Här är har ni en hästtårta jag gjorde i somras till en häst tokig liten tjej! Det enda önskemålen var ett hästhuvud med kolasnören till man.

Tårtan består av vanliga bottnar, hallon och vaniljkräm, den är spacklad med smörkräm och täckt med marshmallow sugarpaste. Övriga dekorationer är i marsipan.

 

 

Grund recept på cupcakes

Publicerad 2012-11-14 10:31:00 i cupcakes,

Imorse fortsatte bakandet till fredagens kalas, temat är rosa! På ett dessertbord måste det ju finnas cupcakes och eftersom min familj älskar dessa traditionella cream cheese cupcakes så fick dom komma med på kalaset!
 
Det här är alltså mitt grundrecept på cupcakes & enligt mig ett väldigt smarrigt sådant! Tyllen jag har spritsat cupcakesen med finns här, mini formarna är köpta på Åhléns och "flaggorna" är köpta på Lagerhaus.
 
Emmas bästa cupcakes (Ca 12 stora cupcakes eller 40 mini cupcakes)
-100 g smör
- 2 ägg
- 2,5 dl socker
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt det sedan svalna.
3. Vispa ägg och socker poröst, helst med maskin.
4. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner i smeten med luftiga tag.
5. Tillsätt smöret.
6.  Häll upp smeten i formar, har du en muffinsplåt blir dom jämnare och rundare.
7.Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. (8 minuter för minicupcakes)
8. Lät dem svalna helt.
 
- 100 g smör
- 400 g philadelphia ost
- 4 msk vaniljsocker
- 2 paket florsocker
 
9. Smält smlret till frostingen och låt det svalna.
10. Blanda osten med vaniljsockret.
11. Tillsätt smöret och florsockret, slutligen kan du färga frostingen med karamellfärg eller pastafärg om du vill.
12. Spritsa och dekorera!
 
 

Småkakor

Publicerad 2012-11-14 08:41:00 i småkakor,

 
Just nu bakas det riktigt ordentligt här hemma eftersom jag och min lillasyster ska ha ett gemensamt 30 års kalas (10+20) på fredag!  Jag tycker att småkakor är så himla gott så på fredag bjuds det bland annat på 5 olika sorters småkakor.
Igår bakades det därför sockerkringlor, brysselkex och choklad snittar med apelsin och vit choklad. Både brysselkexen och choklad snittarna är lättbakade och inte särskilt tidskrävande. En gammal goding och en annan med en twist! Chokladsnittarna var gudomliga!
 
 
 
Brysselkex (ca 50 st)
- 5 dl vetemjöl
- 1 dl socker
- 3 tsk vaniljsocker
- 200 g smör
- 2 dl socker att rulla i
- 1 äggvita
- 2 droppar röd karamellfärg
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda snabbt ihop mjöl, socker, vaniljsocker och rumstempererat smör till en smidig deg.
3. Forma degen till rullar som är drygt 4 cm i diameter.
4. Rulla rullarna i äggvitan eller pensla dem (De ska endast vara fuktiga)
5. Häll ut sockret och blanda med karamellfärgen så sockret blir rosa. Rulla rullarna i sockret och låt dom sedan ligga kallt i ca 20 minuter.
6. Skär dem sedan i skivor och grädda i 175 grader i 10 minuter.
 
Chokladsnittar med apelsin och vit choklad (ca 36-40 st)
- 200 g rumstempererat smör
- 2 1/2 dl socker
- 1 msk ljus sirap
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- rivet skal av 1 apelsin
- 100 g hackad vit choklad
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienserna utom den vita chokladen till en fast deg, gärna i en matberedare.
2. Vänd ner den vita chokladen.
3. Forma deggen till 2 avlånga längder och lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper. Platta till längderna.
4. Grädda kakorna i ca 12 minuter. Låt kakorna svalna något innan du snittar längderna på diagonalen.
 
 
 Såg också att jag hade 169 unika besökare på bloggens födelsedag. Jag blir så himla glad! Välkomna och jag hoppas att ni hänger kvar  med mig i mitt kök ett tag till!
 
 
 
 
 
 

Doptårta!

Publicerad 2012-11-13 18:36:00 i doptårtor,

I helgen bakades det som bara den, lilla Simon som fick babblarna på sin ett års tårta fick även en doptårta i samma veva. De ville inte att tårtan skulle vara täckt med varken marsipan eller sugarpaste så jag fick för första gången ta och spritsa en tårta. Här är resultatet!
 
 
Tårtan är spritsad med vitchoklad ganache och innehåller vaniljbottnar, färska hallon och grädde. Näckros bebisen vilar på en vitchoklad skiva som täcker den övre delen av tårtan.
 
 
Bebisen är gjord i sugarpaste och med hjälp av en form som ni hittar här.

Födelsedag!

Publicerad 2012-11-13 12:04:00 i födelsedagstårtor,

Idag föds bloggen officiellt! Välkommna hit!
För er som inte känner mig så är jag en tjej på 20 år som alltid har haft en passion för bakning men nu även hittat sitt kall i livet, tårtor! Jag är även lärarstudent i Uppsala så jag älskar att kombinera tårtor och min kärlek för barn vilket kan resultera i de alla möjliga slags roliga tårtor.  
Bloggen kommer bli en plattform för mig att både spara och dela med mig av mina skapelser, recept och tips.
 
Jag hoppas ni kommer kunna glädjas med mig i min resa som tårtbagare!
 
Simons 1 års tårta med babblarna! Vaniljbottnar med färska hallon, grädde och spacklad med vitchoklad ganache. Figurerna är i marsipan.
 

Om

Min profilbild

Välkomna! Jag är en lärarstudent på 20 år med en stor passion för bakning. Min hobby har inga gränser, den är en otrolig resa!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela