Polkagristryffel

Publicerad 2012-12-29 05:05:00 i tryfflar,

Denna tryffel blev en favorit på julens dessertbord!
 
 
Ca 15 tryfflar

200  g mörk choklad
1 dl grädde
1 dl krossade polkagrisar
Florsocker  att rulla i

Hacka chokladen fint och lägg i en bunke. Koka upp grädden och häll över chokladen. Rör tills chokladen smält helt och blandat sig med grädden. Rör i de  krossade polkagrisarna när chokladen börjar svalna (krossa dem i en plastpåse med hjälp av en hammare – de ska vara finhackade och lite ojämnt krossade, inte pulvriserade). Häll smeten i en form eller på en tallrik klädd med plastfolie och låt stå ett par timmar i kylen. Skär sedan tryffeln i  lagom stora bitar, forma till runda kulor och rulla i florsocker

Receptet är från www.sotasaker.com

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Välkomna! Jag är en lärarstudent på 20 år med en stor passion för bakning. Min hobby har inga gränser, den är en otrolig resa!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela